Giancarlo Repetto – autorul italian al celor 28 de povești despre figuri feminine românești

giancarlo-repetto-festival-italian

Originar din regiunea italiană Piemont, din anul 2008, Giancarlo Repetto, autorul cărții bilingve Ventotto tagli di luna / Douăzeci și opt de fețe ale lunii, este profesor la Liceul Bilingv „Dante Aligheri” din București.

Profesorul italian este licențiat în Litere la Universitatea din Genova, iar printre preocupările sale de bază se numără tot ceea ce înseamnă pedagogia și procesul educațional. Pe lângă activitatea sa de profesor, acesta a inițiat în 2012 „Festivalul de lectură tânără”, proiect menit să-i atragă pe tineri la lectură sau, cum spunea într-un interviu, să-i facă pe tineri „să se îndrăgostească de cărţi”. Pe lângă aceste activități a avut diverse colaborări cu Universitatea din București și cu Institutul Italian de Cultură „Vito Grasso”, prezentând aici serii de filme, artişti, autori şi evenimente literare.

În 1981 publică o culegere de lirică, Inocenţa şi moartea adolescentului, scriind de-a lungul timpului povestiri şi eseuri, iar ca publicist este autorul unor serii de recenzii muzicale, de teatru şi de film apărute în mai multe ziare locale.

Primul său roman, lansat în 2010, se numește Bucarest in bianco e nero sau Bucureştiul în alb şi negru și, mărturisea autorul ceva ani mai târziu, că acest oraș l-a făcut să-și regăsească „impulsul şi plăcerea de a scrie: este un oraş ciudat şi fascinant în care poveştile vin parcă să mă caute”.

Volumul Ventotto tagli di luna este lansat la Torino în anul 2013 și înfățișează poveștile a 23 de figuri feminine din spațiul românesc.

Nu vă spunem mai multe, ci vă invităm să aflați chiar de la autor, care în seara de 1 iunie va fi prezent la Librăria „Pavesiana” din București pentru a dezvălui publicului poveștile din cartea sa.

Surse info:

www.orizonturiculturale.ro/ro_intalniri_Giancarlo-Repetto-interviu.html

www.edituraspandugino.ro/?pag=autor&autor=giancarlo-repetto

Sursă foto:

www.giancarlorepetto.blogspot.ro

www.edituraspandugino.ro

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *