Cuvântul ambasadorului Italiei în România

Dragi prieteni,

Sunt foarte încântat să vă urez bun venit pe site-ul dedicat Festivalului Italian, o întâlnire pe care Agenția ICE București o organizează împreună cu Institutul Italian de Cultură pentru al nouălea an consecutiv în Romania, sub patronajul și cu sprijinul Ambasadei Italiei.

Ca și în precedentele ediții, și în acest an s-a pus accentul pe restaurante, amenajări interioare, moda și îngrijire personală fără a neglija promovarea comercială a produselor italiene cu intenția de a susține un “Made in Italy” autentic în Romania. Festivalul este îmbogățit de evenimente culturale importante, destinate să promoveze și să pună în valoare patrimoniul artistic și lingvistic al Italiei în rândul publicului românesc.

La distanță de câteva săptămâni de la sosirea mea în România, unde am fost numit Ambasador al Italiei, sunt extrem de fericit să văd cum prinde formă la București o paletă întreagă de evenimente care urmăresc să facă cunoscute și să permită experimentarea de aproape  a celor mai bune produse și valori ale țării noastre, atât pe plan comercial, cât și pe plan cultural.

Închei prin a le mulțumi tuturor celor care au aderat la această manifestare și care au făcut posibilă realizarea ei, precum și publicului român, care sunt sigur că va primi această manifestare cu maxim de entuziasm.

Marco Giungi

Ambasadorul Italiei în Romania

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *