stire_eva

PRESA

Eva.ro

14 May , 2015  

În perioada 13 mai – 23 iunie, ICE – Agenția Italiană pentru Comerț Exterior – București, sub patronajul Ambasadei Italiei la București, în colaborare cu Institutul Italian de Cultură, aduce Italia mai aproape de tine în cadrul celei de-a șaptea ediții a Festivalului Italian. Festivalul se desfășoară în jurul datei de 2 iunie, când în întreaga lume se sărbătorește Ziua Națională a Republicii Italiene.
Festivalul cuprinde o serie de evenimente dedicate promovării produselor Made in Italy: oferte speciale la produse alimentare, modă, mobilă, promoții în restaurantele italiene partenere, evenimente culturale și multe altele.

Iată câteva dintre evenimentele care vor avea loc în cadrul Festivalului Italian: între 14 mai și 3 iunie are loc Gustul Italiei, o campanie dedicata produselor alimentare italienești, ce va cuprinde oferte promoționale și demonstrații culinare, ce se va desfășura în toate magazinele Metro Cash&Carry din România, între 29 mai și 3 iunie va avea loc La masă… în restaurantele italiene, o saptămână dedicată bucătăriei italienești în principalele restaurante din București, care vor servi un meniu promoțional, între 28 mai și 4 iunie are loc Săptămâna modei italiene, pe perioada căreia mai multe magazine italienești din București vor avea oferte speciale. Între 29 mai și 4 iunie are loc și Săptămâna Mobilierului Made in Italy, în decursul căreia magazinele de profil din București și nu numai vor avea prețuri speciale; tot în această perioadă mai multe librării din Capitală vor oferi reduceri la cărțile cu autor italian.

Cu ocazia aniversarii a 20 de ani de la deschiderea magazinului Cesare Paciotti in Bucuresti, pe Calea Victoriei 118, domnul Cesare Paciotti, domnul Marco Calcinaro (nepotul lui Cesare), reprezentantii Directiei Comerciale a Casei si doamna Maria Antonietta Pietrafesa (detinatoarea magazinului si reprezentant exclusiv Paciotti in Romania) se vor reuni miercuri 10 Iunie pentru o seara magica ce va fi gazduita de Ambasada Italiei la Bucuresti, pentru a sarbatori impreuna cu top clients, cu KOL (key opinion leader) si cu celebritatile nationale.
(accesul este permis numai pe baza de invitatie)

Pe lângă evenimentele dedicate publicului larg, iubitor al stilului dolce vita, în cadrul Festivalului Italian vor avea loc evenimente destinate profesionistilor si societatilor din domeniu. Astfel, va avea loc pe 28 mai Italian Wine & Food Day, începând cu ora 10:30, la Hotelul Marshal Garden din București. Evenimentul este dedicat promovării vinurilor și produselor alimentare italiene și va avea ca participanți 20 de societăți producătoare italiene care doresc să intre pe piața românească. În deschidere va avea loc seminarul “Prezentarea Raportului de constatare a cazurilor de imitare de produse italiene în sectorul de retail alimentar din România – ediţia 2015” organizat de Camera de Comert Italiana pentru Romania.

Pe 3 iunie 2015, va avea loc o conferință organizată de către Ambasada Italiei, Camera de Comerț Italiană pentru România și ICE – Agenția Italiană pentru Comerț Exterior București, intitulata “Strategiile pentru dezvoltarea Agriculturii în România: Instrumente financiare și oportunități de piață”.

In cadrul festivalului, în programul de celebrare a Zilei Naționale a Republicii Italiene la București sunt incluse, de asemenea, inițiative italiene de mare valoare culturală, printre care amintim concertul lui AlexandruTomescu (vioară) și Andrea Coen (clavecin), care va avea loc miercuri, 03 iunie 2015, începând cu ora 20:30 la Ateneul Român.

Puteți găsi detalii despre toate evenimentele din program pe site-ul oficial al festivalului: www.festivalitalian.ro

Sursa: www.eva.ro

, , , , , ,


Comments are closed.

developed by ADV Communication