Cuvântul ambasadorului Italiei în România

Dragi prieteni,

Doresc și în acest an să vă urez bine ați venit pe site-ul dedicat Festivalului Italian, eveniment ajuns la cea de-a zecea ediție, organizat de biroul din București al Agenției ICE împreună cu Institutul Italian de Cultură, sub patronajul și cu sprijinul Ambasadei Italiei.

Și ediția din acest an a Festivalului va fi dedicată enogastronomiei, mobilei și decorațiunilor interioare, modei și produselor de îngrijire corporală, fară a neglija promovarea comercială a produselor italienesti, cu obiectivul principal de a răspândi conceptul de “Made in Italy” in Romania, căreia i se vor adăuga și alte importante evenimente culturale menite să difuzeze patrimoniul artistic și lingvistic italian către publicul român.

Sunt deosebit de încântat să particip la prezentarea la București a unei astfel de serii de evenimente care au ca scop să promovezee în România cele mai bune producții și competențe ale țării noastre, atât din punct de vedere comercial, cât și cultural.

Aș dori, in final, să le mulțumesc tuturor celor care s-au alăturat Festivalului și care au făcut posibilă organizarea acestuia și publicului român care, sunt sigur, va primi cu mare entuziasm această inițiativă.

Marco Giungi
Ambasadorul Italiei în România