Programul festivalului italian a X-a editie

15-17 mai – Spectacolul “Unde te duc picioarele” de Laura Kibel

16 mai – Rossini, 1868-2018. Aspetti del genio. Conferință de Paolo Isotta

17 mai – Viaggio d’Italia, degustare de produse alimentare și vinuri italiene la Degusteria Francesca.

17 mai – Concert Luca Ciarla Quartet (Italia)

19 mai – Premierea castigatorilor “Festlettura 2018”

20 mai – Italian Family Day la Restaurantul Mozzafiato

22 mai – Comorile Bibliotecii Capitolare din Verona, cea mai veche din lume. Conversație cu Prefectul bibliotecii, Mons. Bruno Fasani

23 mai – A cincea ediție a “Italian Wine & Food Day”, Hotel Marshal Garden. Prezentare itinerantă cu degustare de vinuri și produse alimentare italiene organizată de ICE București (23 mai). Evenimentul, ajuns la a cincea ediție, propune o selecție de vinuri și produse agroalimentare “Made in Italy” societăților românești din domeniu precum și presei.

23 mai – Serata „Ferestre spre suflet. Dor de Italia”, eveniment coordonat de Dna Profesor Otilia Doroteea Borcia.

27 mai – Italian Family Day la Restaurantul Mozzafiato

28 mai – 3 iunie, “La masă … în restaurantele italiene” – Săptămâna gastronomiei promovată de Agenția ICE cu sprijinul unora dintre cele mai renumite restaurante italiene din Capitală care vor oferi propriilor clienți meniuri tipice italiene la prețuri promoționale.

28 mai – 3 iunie, Săptămâna modei italiene, promovată de Agenția ICE cu sprijinul unora dintre cele mai importante magazine de moda italiene prezente în Romania, care vor realiza o campanie specială de reduceri.

28 mai – 3 iunie, Săptămâna amenajărilor interioare și designului “Made in Italy”, promovată de Agenția ICE împreună cu importante show-room-uri de mobilă italiană prezente în Romania care vor realiza o campanie de oferte și reduceri promoționale.

30 mai – Lecție concert de Leandro Piccioni, în cadrul inițiativei “Fare cinema” a Minsterului Afacerilor Externe.

31 mai – Concert de orgă al Maestrului Domenico Severin, în cadrul Festivalului Internațional de Orgă.

3 iunie – Prezentarea versiunii în limba română a cărții “North Korea: the country we love to hate” / “Corea de Nord: între fascinație și teroare” de Loretta Napoleoni.

3 iunie – Italian Family Day – la Restaurantul Mozzafiato

5 iunie – Expoziția “Passeggiando tra le fontane di Roma” cu fotografii de Rodica Marinescu. Artiști invitați: Madalina Papastere și Venus Mateescu.

6 iunie – Prezentarea ziarului Liceului Bilingv Ion Neculce. Eveniment coordonat de prof. Federico Collesei (lector la Liceul Neculce).

6 iunie – Serată muzicală / lecție cu elevii Colegiului Național de Artă Dinu Lipatti din Bucuresti, clasa de pian. Coordonată de Dna Profesoară Maria Ionescu.

10 iunie – Italian Family Day – la Restaurantul Mozzafiato

12 iunie – Cea de a treia ediție a “Italian Beauty & Care Day”, Hotel Marshal Garden. Eveniment itinerant dedicat produselor de înfrumusețare și de îngrijire a corpului, urmat de cel organizat de Biroul ICE din Budapesta (14 iunie). Manifestarea, organizată de Biroul ICE din București, va fi realizată cu sprijinul unor parteneri media și va include întâlniri B2B între companii italiene și companii românești din domeniu.

13 iunie – Expoziția de artă “Opere del patrimonio della Galleria d’Italia, Intesa Sanpaolo Bank”. Vor fi expuse patru opere de mari dimensiuni.

22 iunie – Noaptea Albă – Inaugurarea expoziției „Un Caravaggio di campagna” de Virgilio Forni, colecție ce aparține Fundației Sartirana Arte din Pavia.

 

Program și informații:
www.festivalitalian.ro
https://www.facebook.com/FestivalItalian/
https://www.facebook.com/ITABucarest/
twitter.com/ITABucarest