Luca Ciarla Quartet (Italia) la Festivalul de Jazz de la Sibiu

17 mai 2018, ora 22.00, Piața Mare din Sibiu

Programul complet al Festivalului, aici. Luca Ciarla – vioară, electronice, voce; Antonino De Luca – acordeon; Maurizio Perrone – bass; Francesco Savoretti – tobe, percuție

Luca Ciarla Quartet

Una dintre cele mai originale formații italiene de jazz din ultimii ani, cvartetul Luca Ciarla a participat de-a lungul timpului la festivaluri de jazz din întreaga lume, de la Montreal până la Melbourne. Alături de Antonino De Luca la acordeon, Maurizio Perrone la dublu bas și Francesco Savoretti percuție, violonistul Luca Ciarla a reușit să creeze compoziții și aranjamente fermecătoare, irezistibile, cu un sound unic, o îmbinare naturală între jazz contemporan și acordurile familiare ale muzicii tradiționale din Italia și zona mediteraneeană.

Luca Ciarla

Luca Ciarla, un violonist extrem de inventiv și plin de creativitate, transcende cu ușurință granițele dintre genuri pentru a identifica o direcție muzicală inovatoare, o sonoritate magică și seducătoare, un echilibru perfect între compozițiile scrise și improvizație, între sound-ul tradițional și cel contemporan. “… unul dintre cei mai interesanți violoniști de pe scena internațională contemporană, capabil să treacă prin diverse sound-uri și genuri muzicale, fără însă a-și pierde măcar pentru o clipă stilul inconfundabil”. (la Repubblica)

Distribuie acest articol