Lecție-concert susținută de Leandro Piccioni, în cadrul proiectului “Fare cinema” promovat de Ministerul Afacerilor Externe al Italiei

30 mai, ora 19.00, sediul IIC

Proiectul “Fare cinema” promovat de Ministerul Afacerilor Externe al Italiei oferă posibilitatea de a povesti despre propria experiență de muncă în domeniul cinematografiei. Leandro Piccioni va folosi acest prilej pentru a vorbi despre experiențele sale de compozitor, dirijor și pianist, în acest domeniu artistic, cu exemplificări muzicale și audiția unor înregistrări audio-video ale coloanelor sale sonore.

Pianist și compozitor, autor al unor coloane sonore, Leandro Piccioni a orchestrat și dirijat coloana sonoră neoriginală a filmului “Lascia perdere Johnny” de Fabrizio Bentivoglio, fiind nominalizat la Premiul David di Donatello 2008 pentru melodia neoriginală „Amore Fermati”. Din 2001 colaborează cu Ennio Morricone cu care a susținut concerte în cele mai mari săli de concerte din întreaga lume și cu cele mai importante orchestre depășind, doar în ultimii trei ani 70 de concerte la care au participat peste 500.000 spectatori.

Distribuie acest articol