12 firme italiene își expun produsele la „Italian Beauty & Care Day” – Agerpres

Agenția Italiană pentru Comerț Exterior organizează joi, în București, cea de-a doua ediție „Italian Beauty & Care Day”, la care își expun produsele 12 firme italiene (producători de cosmetice, de îngrijire corporală și de aparatură pentru saloane de înfrumusețare).

Cele 12 firme expozante de la Italian Beauty & Care Day 2017 sunt: Arval SRL, Astra Make-up, BeCSRL, Cosmeteria Verde Histomer (Valetudo SRL), Equilibra SRL, Exclusive Beauty SRL, G.V.F. Group, Gabor Snc di Aldo Ferrando, Gimap SRL, Giovanardi Farmaceutici, Istituto Ganassini SpA di Ricerche Biochimiche, Nouba Profesional Make up.

În 2016, România a importat din Italia produse cosmetice în valoare de 38,6 milioane de euro, cu 10,3% mai mult decât în 2015. Suma reprezintă 7% din importurile totale de produse cosmetice ale României și confirmă poziția sa pe locul 7 în topul țărilor furnizoare de astfel de produse.

Italia are un rol cheie în industria cosmetică internațională iar activitățile de cercetare și inovare continuă fac ca produsele „made in Italy” să fie cunoscute și exportate în întreaga lume, conform unui comunicat al organizatorilor.

În anul 2016, valoarea producției de cosmetice în Italia a atins nivelul de 10,5 miliarde de euro, fiind cu 5% mai mare față de cea din anul precedent. Exporturile de produse cosmetice italiene au crescut în 2016 cu 12% atingând nivelul de 4,27 miliarde de euro.

În Italia, în industria cosmeticii lucrează 35.000 de angajați, 200.000 cu activități anexe precum personalul din farmacii, magazine naturiste, parfumerii, saloane de coafură/cosmetică, centre de înfrumusețare, SPA. Din totalul angajaților pe acest segment 54% sunt femei.

Cea mai mare cotă din totalul vânzărilor o deține industria parfumeriei, cu o cotă de 12,4%. 60% din produsele de machiaj vândute în întreaga lume sunt fabricate în Italia.

Sursă: http://bit.ly/2sGCfTY

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *