a tavola rum 2

FOOD

La masă…. in restaurantele italiene (28 mai – 5 iunie)

11 May , 2016  

 

 

Va invitam sa descoperiti meniurile si delicatesele special realizate pentru Festivalul italian!

Cele mai bune restaurante italiene din Bucuresti va ofera spre degustare adevaratele produse ale bucatariei “del Belpaese”.

Italia are o traditie culinara unica in lume. Fiecare din cele 20 de regioni prezinta o variegate foarte bogata de retete, vinuri, ingrediente si produse tipice. Multe tipuri de preparate care erau odata cunoscute doar in cadrul unei regioni anume au devenit cunoscute ulterior in toata tara si in intreaga lume. Ajunge sa ne gandim la pastele alla matriciana sau carbonara.  Esista, in plus, branzeturile si nenumaratele vinuri a caror calitatea deosebita este certificata DOC. Si cafeaua espresso este apreciata si raspandita in Romania si oriunde. Peste 70.000 retete bazate pe dieta mediterana sunt sinonim al sanatatii si al starii de bine.

Intalnirea magica si milenara intre cultura si bucataria tarilor din jurul Marii Mediterane, centru al schimburilor comerciale si culturale intre Europa si tarile din Orientul Apropiat si Mijlociu, a dat Italiei, in virtutea atat a poziţiei geografice centrale, a bogăţiei produselor sale cat si a predispozitiei innăscute de a dezvolta schimburi comerciale, o  pozitie centrala indiscutabilă pe harta gastronomică a continentului nostru.

Teritoriu nostru, cu miile de varietati de clima si bogatia solurilor, a permis cultivarea multor specialitati de produse tipice precum si cresterea diferitelor animale. Fiecare preparat, fiecare reteta, reprezinta sinteza multor factori geografici, istorici si culturali, un minunat amestec de talent, inventivitate si know-how.

Si in Romania? Aici produsele alimentare italiene sunt din ce in ce mai iubite de catre consumatorii care stiu sa aprecieze calitatea si varietatea lor regionala si teritoriala Numarul restaurantelor italiene este in continua crestere in toata tara: numai in capitala Bucureşti, sunt prezente peste o suta de restaurante, trattorii si pizzerii. Chiar si in restaurantele romanesti, este din ce in ce mai frecventa oferta culinara de inspiratie italiana.

Va asteptam, asadar, in perioda 28 mai – 5 iunie in principalele restaurante italiene din Bucuresti care au aderat la initiativa la invitatia Agentiei ICE si care va vor oferi posibilitatea de a servi un meniu italian tipic la un preţ promotional, insotit de un pahar de vin bun italian!

 

Pentru a vizualiza ofertele restaurantelor partenere, va invitam sa dati click pe sigle.

 

logo belli siciliani
cucina Mariott - sigla
Da_Giulio logo
Logo Isolletta nou
modigliani
osteria gioia - logo
Logo Silk_13
Terra_e_Fuoco-logo


Comments are closed.

developed by ADV Communication