1

FOOD2015

La masa… în restaurantele italiene

(29 mai – 4 iunie 2015)

12 May , 2015  

Vă invităm să descoperiți meniurile și delicatesele special realizate pentru Festivalul italian!

Cele mai bune restaurante italiene din București vă oferă spre degustare adevăratele produse ale bucătăriei “del Belpaese”.

Italia are o tradiție culinară unică în lume. Fiecare din cele 20 de regiuni prezintă o varietate foarte bogată de rețete, vinuri, ingrediente și produse tipice. Multe tipuri de preparate care erau odată cunoscute doar în cadrul unei regiuni anume au devenit cunoscute ulterior în toată țara și în întreaga lume.

Ajunge să ne gândim la pastele alla matriciana sau carbonara. Există, în plus, brânzeturile și nenumăratele vinuri a căror calitate deosebită este certificată DOC. Și cafeaua espresso este apreciată și răspândită în România și oriunde în ume. Peste 70.000 rețete bazate pe dieta mediterană sunt sinonim al sănătății și al stării de bine.

Întâlnirea magică și milenară între cultură și bucătăria țărilor din jurul Mării Mediterane, centru al schimburilor comerciale și culturale între Europa și țările din Orientul Apropiat și Mijlociu, a dat Italiei, în virtutea atât a poziţiei geografice centrale, a bogăţiei produselor sale cât și a predispoziției înnăscute de a dezvolta schimburi comerciale, o poziție centrală indiscutabilă pe harta gastronomică a continentului nostru.

Teritoriul nostru, cu miile de varietăți de climă și bogăția solurilor, a permis cultivarea multor specialități de produse tipice precum și creșterea diferitelor animale. Fiecare preparat, fiecare rețetă, reprezintă sinteza multor factori geografici, istorici și culturali, un minunat amestec de talent, inventivitate și know-how.

Și în România? Aici produsele alimentare italiene sunt din ce în ce mai iubite de către consumatorii care știu să aprecieze calitatea și varietatea lor regională și teritorială. Numărul restaurantelor italiene este în continuă creștere în toată țara: numai în capitala Bucureşti, sunt prezente peste o sută de restaurante, trattorii și pizzerii. Chiar și în restaurantele românești, este din ce în ce mai frecventă oferta culinară de inspirație italiană.

Vă așteptăm, așadar, în perioda 29 mai – 4 iunie în principalele restaurante italiene din București care au aderat la inițiativă la invitația Agenției ICE și care vă vor oferi posibilitatea de a servi un meniu italian tipic la un preţ promoțional, însoțit de un pahar de vin bun… italian!

 


Comments are closed.

developed by ADV Communication